Coronatijden

26apr

Gezelschap

We hebben te dealen met minder gezelschap van anderen dan we gewend waren. Vreselijk? Het is maar hoe je het bekijkt.
19apr

Schaduwkanten

Schaduwkanten zijn er. Ook bij jezelf. Ze horen bij het leven. Zwart en wit. Licht en donker. Je mag ze dus accepteren en jezelf daarin troost bieden. Sterker nog: je bent de énige die dat kan doen, want van anderen zul je die troost en acceptatie niet krijgen!
12apr

Mededogen

Als ik het woord mededogen goed bekijk, zegt het exact waar het om gaat. Het mede gedogen. Het gedogen van alles wat zich buiten jezelf bevindt.
05apr

Angst

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Mag dat een geruststellende gedachte zijn Dat je niet de enige bent. Of komt zoiets niet in je op?
29mrt

Troost

Ik had het al over pijn en onze neiging om die niet te willen hebben. We proberen van alles om dat voor elkaar te krijgen. Ik vind dat niet handig. Mijn ervaring is dat omarming en aanvaarding de snelste en meest comfortabele wegen zijn naar rust en minder pijn. Maar hoe doe je dat?
22mrt

Andere Tijden

Nu de wereld in brand staat en wij mondiaal te maken hebben met de vraag: ‘wat gebeurt er in hemelsnaam allemaal?’, vind ik het zinvol om te schrijven. Over wat mij beroert, wat me opvalt en hoe ik mogelijk een bijdrage kan leveren aan anderen.